Antalya Psikiyatri Merkezleri

21-09-2022 17:10
Antalya Psikiyatri Merkezleri

Hayatın farklı zamanlarında insanlar duygusal ve ruhsal olarak bazı problemler yaşayabilirler. Bu problemlerin yaşam kalitesini düşürmemesi ve çözümü için psikiyatrist desteği almak gerekir. Bu yüzden iyi bir psikiyatri doktorunu keşfetmek ve tanımak önemlidir. Bu çerçevede uzman psikiyatr, kişinin düşünce ve duygusal bağlarının daha sağlam kalması bozulan sağların yeniden düzenlenmesi gibi durumlara katsı sunar.

Bu çerçevede Antalya en iyi psikiyatrist doktorları bu problemlerin tamamına uygun çözümler sunarak danışanlarının yaşam kalitesini yükseltmektedirler. Psikoterapi kulaktan dolma bilgilerle yapılamayacağı gibi uzmanlık isteyen bir tıp dalıdır. Bu bağlamda eski yöntemlerin yerini son derece modern ve bilimsel yaklaşımlar almaktadır. Bu çerçevede uzman psikolog veya psikiyatr herkes tarafından kabul görmüş kurallar çerçevesinde hizmet sunmaktadır. Ayrıca birçok farklı problem için çeşitli alanlarda hizmet sunulmaktadır.

Bireysel Terapi
Psikiyatri kliniklerinde sunulan en etkili ve önemli hizmetlerden biri bireysel terapidir. En iyi psikiyatri doktoru Antalya çevresinde bulunanların hepsi bireysel terapi hizmeti sunmaktadır. Ancak sunulan terapinin danışanın problemine uygun olup olmadığı değerlendirilmelidir. Bu çerçevede bireyin yaşamış olduğu çevresel, duygusal veya düşünsel problemlerin kendini gösterme şeklinden çıkarım yapılarak bu problemlerin çözümü için danışan ve terapistin ortak şekilde çalışmasıdır.

Bu sayede terapist ve danışan çeşitli duygusal problemlerin üstesinden gelmek, problemli davranışları tutarlı ve normal davranışlarla değiştirmek, terapi süresince danışanın alacağı önemli kararlara destek olmak, danışanın kendine güveninin artması gibi amaçları hedeflerler. Dolayısıyla Antalya psikiyatri merkezleri noktasında danışanı iyi tanımak ve danışanın yaşadığı problemi iyi teşhis etmek önem arz etmektedir.


İlişki ve Evlilik Terapisi

Tek kişinin yaşadığı problemler için bireysel terapi hizmeti veren psikiyatr çiftler için de evlilik terapisi hizmeti sunmaktadır. Özellikle evliliklerinde problem yaşayan veya aralarındaki ilişkiyi devam ettirmekte zorlanan ve devam ettirmek isteyen ancak bu noktada da çeşitli sıkıntılar yaşayan kişiler için ilişki ve evlilik terapisi hizmeti verilmektedir. Ayrıca ilişki öncesi birbirlerini daha iyi tanıma ve küçük anlaşmazlıkların çözümü gibi problemlerde de psikiyatrist desteği alınabilir. Bu bağlamda Antalya en iyi psikiyatrist uzmanları bu problemlere rahatlıkla çözüm bulmaktadır. 


İlişki ve evlilik terapisinde danışanlar ve uzman birçok farklı amacı hedefler. İlk amaç ise evliliğin ve aile birliğinin korunmasıdır. Bu elbette kolay olmamakla birlikte iki tarafın da psikiyatri desteği almaya gelirken çözüm odaklı olmaları ve birbirlerini suçlayan anlayıştan kaçınmaları gerekir. Bu çerçevede iki kişi arasında yaşanan duygusal problemlerin üstesinden gelmek, karşılıklı anlama ve anlaşılmayı sağlamak, davranışlarda ve tutumlarda olumlu yönde değişiklik oluşturmak gibi amaçlar hem danışanlar hem de uzman tarafından hedeflenir.


Farmakoterapi

Farmakoterapi ya da daha bilinen adıyla ilaç tedavisi de psikiyatri hizmetleri arasında yer almaktadır. İnsanların herhangi bir sağlık problemi hissettiklerinde ilaç kullanma ve kendilerini iyi hissetme alışkanlığı bu hizmetin ortaya çıkmasında etkili olmuştur. Bununla birlikte Antalya psikiyatri merkezleri ilaç tedavisi ile birçok problemin çözüme ulaştığı yerler olmuştur. Bu bağlamda psikolojik problemler için de kullanılan ilaçların etkili ve gerektiği yerde kullanımları problemlerin çözümüne önemli katkı sağlamaktadır. 


İlaç tedavisini gerek gördüğü taktirde en iyi psikiyatri doktoru Antalya bölgesinde hizmet veren doktorlar da önermekte ve kullanmaktadır. Ancak kullanılan bu ilaçların uygunsuz kullanımları ve herhangi bir uzman desteği olmadan kullanılmaları ciddi ruhsal ve davranışsal problemlerin oluşmasına yol açmaktadır. Bazı kimseler kullanılan bu ilaçların bağımlılık yaptığı düşüncesi taşırlar. Ancak böyle bir durum söz konusu değildir. Doktor kontrolünde ölçülü bir şekilde kullanılan ilaçlar problemleri çözerek danışanın sağlığına kavuşmasına yardımcı olmaktadır.


Çocuk ve Aile Terapisi

Duygusal ve davranışsal problemler sadece bireyler için geçerli olmamakla birlikte birden fazla kişiyi etkileyen problemler ortaya çıkmaktadır. Bir aile, bir iş yerindeki çalışanların veya okulda öğrenciler arasında yaşanan çeşitli problemler Antalya en iyi psikiyatrist doktorunun konusu olabilmektedir. Bu bağlamda en çok karşılaşılan problemlerden biri olan aile içi ilişkilerde yaşanan sıkıntılar için de psikiyatr desteği almak gerekebilir. Çocuk gelişimi, bebek bakımında yaşanan problemler, anne ve baba arasındaki anlaşmazlık ve çatışmalar bu hizmetin konusu olmaktadır.


Aile terapisine problemi direkt olarak yaşayan bireylerin haricinde o ailede problem sebebiyle sıkıntılı günler geçiren diğer bireyler de katılabilir. Ancak bununla birlikte problemi dinleyip analiz eden uzman terapiye kimlerin katılması gerektiği noktasında karar vermektedir. Bu en iyi psikiyatri doktoru Antalya genelinde bu şekildedir. Bu çerçevede aile terapisine çocuk ve ebeveyn ilişkilerinde yaşanan problemler, ebeveynler arasında yaşanan anlaşmazlık ve problemler, ailenin genelini rahatsız eden huzursuzluklar, yetişkin çocuklar için ergenlik döneminde yaşanan aile içi problemler, aile içi rol karmaşası ve diğer her türlü olaylar için başvurulabilir.


Online Terapi Hizmetleri

Günümüzde Antalya psikiyatri merkezleri online olarak da terapi hizmeti sunmaktadırlar. Bu hizmetin amacı aslında bizzat doktora gelerek terapi seansı alamayacak kişilere hizmet vermektir. Bunun yanında pandemi döneminde yaşanan sosyal izolasyon sebebiyle kliniğe gelip gitme noktasında sıkıntı yaşayan danışanlar için önemli bir hizmet olmaktadır. Bu hizmet sayesinde mesafeler ortadan kalkmış ve danışan dünyanın neresinde olursa olsun rahatlıkla uzmana danışma imkânı bulmuştur.


Bu çerçevede Antalya en iyi psikiyatrist olarak hizmet veren Sevim Hacıarifoğlu TOLUNAY online terapi hizmeti ile birlikte dünyanın en uzak köşesindeki danışanlarına bile önemli hizmetler sunmuş ve psikiyatr hizmetini onların ayaklarına kadar götürmüştür. Randevu yöntemi ve uzaktan görüşme şeklinde sağlanan hizmet için öncelikle klinikten bilgi almak ve yönlendirmeleri takip etmek yeterli olmaktadır. 


İyi Psikoterapist Kimdir? Nasıl Bulunur?

Buraya kadar psikoterapide sunulan hizmetlerden bahsettik. Şimdi de bu hizmetleri danışana sunan uzmanın nasıl bir doktor olması gerektiği noktasına değinelim. Öncelikle en iyi psikiyatri doktoru Antalya noktasında araştırma yapıldığı zaman onlarca uzman karşınıza çıkmaktadır. Ancak bunların hangisinin yeterli düzeyde hizmet verdiği noktası tartışılır. Bu bağlamda bunu belirlemek için bazı kriterlere dikkat etmek gerekir. Bu kriterleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Antalya psikiyatri merkezleri özelinde hizmet veren uzmanlar danışan adına karar almaz ve herhangi bir ön yargıda bulunmaz.
  • Bunun aksine danışanın kendi kararlarını almasına yardımcı olur ve onu cesaretlendirir.
  • Danışana iyileşme süresince gereksiz yere devamlı umut verici olmaz ve iyimserlik göstermez. Uzman psikiyatr gerçekçidir ve danışanıyla ciddi bir ilişki içerisindedir.
  • Uzman psikiyatr danışanın problemlerini tarafsız bir şekilde dinleyip danışanla birlikte çözümler üretir. Suçlayıcı ve yargılayıcı bir tavır takınmaz.
  • Antalya en iyi psikiyatrist uzmanları sağlam bir dinleyicidir. Kendi bildiklerini anlatmak yerine danışanın konuştuklarını dinler ve problemin derinine inerek çözüm odaklı çalışır.

Bütün bunlar çerçevesinde iyi bir psikiyatri uzmanı dert dinleyici değildir ancak problemleri iyi bir şekilde dinleyip analiz eder. Ona göre çözüm yolları oluşturur ve bu noktalarda her zaman danışanıyla birlikte hareket eder. Bir diğer önemli nokta ise danışanına uygun yöntemlerle çözümler sunmasıdır. Bu bağlamda uzman psikiyatr son derece profesyonel ve bilgi birikimi yerinde olup eğitimlerini başarıyla tamamlaması gerekmektedir.

https://www.shtpsikiyatri.com/sayfa/sevim-haciarifoglu-tolunay-kimdir

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.