Psikolojik Danışmanlık

28-11-2023 11:15
Psikolojik Danışmanlık


Psikolojik danışmanlık almış birini tanımıyor olabileceğiniz için bunun nasıl bir şey olduğuna dair bazı sorularınız olabilir. Doğru olmayan bazı şeyler de duymuş olabilirsiniz. Danışmanlık hakkında bazı yaygın yanılgılar şunlardır:


Yardıma ihtiyacım olursa, bende bir sorun var demektir. Kırılmış veya anormal olmalıyım. 


Tıpkı fiziksel hastalıkta olduğu gibi, psikolojik sorunlar ve bağımlılık da tıbbi problemlerdir. Grip olan birine bozuk diyemezsiniz. Uygun tedaviyi nasıl alıp iyileşiyorlarsa aynı şey ruh sağlığı içinde geçerlidir.


Benim sorunumu kimse anlamayacak. Yardımı hak etmiyorum.


Kendini değersiz görmen aslında iyi hissetmediğinin ilk işaretlerinden biri. Dinlemek ve yardım etmek için burada olduğunu bilen birçok insan var. Sağlıklı ve bütün hissetmeyi hak ediyorsun. Uzman Dr. Sevim Hacıarifoğlu Tolunay size yardım etmek için işaret işaretini bekliyor. Sadece bir adım atın gerisini birlikte getireceğiz. Yaşamınızın hiçbir döneminde kendinize inanmaktan vazgeçmeyin. Siz değerlisiniz. 


Randevu için gelmeye çekiniyorum. 


Toplumsal baskı en büyük sorunlarımızdan biri ancak bu konuda bir adım atmadıkça hiçbir şey değişmeyecek. Psikolojik danışmanlık almak kendin için yapabileceğin en faydalı şeylerden biri olacaktır. Çünkü tüm hayatın değişmeye başlayacak, daha iyi hissedecek ve düşüncelerini daha iyi değerlendireceksin. Kendi içindeki kavgayı bir kenara bırak ve hareke geç. Gerisi mutlaka gelecektir.


Beni şaşkına çevirecek haplar almaya başlayacağım ve onları almayı asla bırakamayacağım. 


Fiziksel hastalıklarda olduğu gibi, bazı zihinsel sağlık bozuklukları kısa veya uzun süreli ilaç rejimleri gerektirecektir. Tedavinin önemli bir parçası olabilir, ancak asla kendin değilmişsin ya da kontrolün sende olmadığı hissini vermemeli. Bu konuda tüm detaylı bilgilendirmeyi alıyor olacaksın ve süreç şeffaf ilerleyecektir. Psikiyatrik değerlendirme, teşhis, tedavi (ilaç ve terapi ile) takip hizmetleri kliniğimizde sunulmaktadır. Antalya psikiyatri merkezleri ile ilgili bir destek süreci planlıyorsanız, bizimle iletişime geçin. Tüm sorularınızın cevaplarını eksiksiz bir şekilde alacaksınız.


En iyi psikiyatri doktoru Antalya araştırmalarında Uzman Dr. Sevim Hacıarifoğlu Tolunay psikiyatri kliniği öne çıkmaktadır. Uzman Dr. Sevim Hacıarifoğlu Tolunay, tıp doktorudur. Doktorlar için çok önemli olan TUS sınavını iki kez kazanmıştır. "Uzman Dr. Sevim Hacıarifoğlu Tolunay 2008 yılında Akdeniz Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda başlayan ihtisasını 2012 yılında ‘Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı’, ‘Uzman Doktor’, ‘Psikiyatr’, ‘Psikiyatrist’ ünvanlarını alarak bitirdi.” Emin ellerdesiniz. Kendinize engeller sıralamayın, çünkü bunun sonu gelmeyecek. Örneklerimize devam edelim ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Sorunlarınızı kendiniz çözemezsiniz en azından bir noktadan sonra yardım almanız gerekecek bunu fark etmek son derece önemlidir.


Daha çok denersem, tedaviye ihtiyacım olmayacak.


Ruh sağlığı problemlerinin şiddeti yükselebilir veya madde bağımlılığı tedavisi, diğer herhangi bir hastalık kadar tedaviyi hak eden bir hastalığı olan kişiler içindir. Daha çok çabalayarak veya sorunu görmezden gelerek tedavi edilemez.


Yardım istersem insanlar benim hakkımda ne düşünür?


Mahremiyetinize çok önem veriyoruz. Ancak çevrenizdekiler sizin yardım aldığınızı düşünüp hakkınızda ne söyler diye kendinizi yiyip bitirmenin sonu yoktur. O zaman hayatta her yapacağınız hamle için bu soruyla baş başa kalırsınız ve hayat boyu hep bir adım geriden ilerlemek durumunda kalabilirsiniz. Buna izin vermeyin.


Terapi sadece çok konuşmaktır; İhtiyacım olan yardımı arkadaşlarımdan alabilirim.


Arkadaşlardan ve aileden oluşan güçlü bir destek sistemi çok önemli olsa da, sevdiklerinizin yapamayacağı konularda size yardımcı olabileceğimiz şeyler var. Terapi tüm bu desteklerden farklı ilerler. Problemlerinizin size nasıl çelme takabileceğini, tüm hileli yolları ve potansiyel engellerinizi nasıl aşacağınızı birlikte keşfedip tüm bunları ortadan kaldırabiliriz.


En iyi psikiyatri doktoru konusunda araştırma yaparken birçok detay belirleyici olabilir. Antalya en iyi psikiyatrist yardımı alabileceğiniz Sevim Hacıarifoğlu Tolunay psikiyatri kliniği uygun olan yardımı size sunabilir.


İçinizdeki sorular bazen gitmeniz gereken yolu gösterebilir


Aşağıdaki deneyimlerden herhangi biri sizin veya sevdiğiniz birinin nasıl hissettiğinizle ilgiliyse yardım almak hayatınızda yapabileceğiniz en iyi hamlelerden biri olabilir. 

  • Stresin hayatınızı ele geçirdiğini hissediyor musunuz? 
  • Sık sık yaşam veya iş sorumluluklarından bunalmış hissediyor musunuz? 
  • Amacınızı kaybetmiş gibi hissediyor musunuz? 
  • Sık sık endişe ve üzüntü duygularına kapılıyor musunuz? 
  • Mevcut ilişkilerinizi etkileyen geçmiş travmalarla mı uğraşıyorsunuz?

Neden yardım almalıyım?

Ruh sağlığı, sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürmek için son derece önemlidir. Nasıl düşündüğümüzü, hareket ettiğimizi ve hissettiğimizi etkileyen duygusal, sosyal ve psikolojik faktörleri içerir. Akıl sağlığı aynı zamanda nasıl seçimler yaptığımızı, etrafımızdakilerle nasıl ilişki kurduğumuzu ve stresle nasıl başa çıktığımızı da düzenler.

Hem olumlu hem de olumsuz duygularımızın büyük bir kısmıyla nasıl başa çıktığımız, akıl sağlığımızın hangi durumda olduğuna bağlıdır. Bu, çocukluktan yetişkinliğe kadar önemli olan bir şeydir. Akıl sağlığı sorunları yaygındır, ancak yardım alındığında ters döngüyü iyiye çevirebilirsiniz. Aslında, akıl sağlığı sorunlarıyla boğuşan pek çok kişi tamamen iyileşir ve yardım aradıktan sonra mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeye devam eder. Karar verin ve bizimle iletişime geçin. Sizi bekliyor olacağız.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.